В Україні змінилися ціни на популярні консерви: скільки коштують у супермаркетах.


На українському ринку консервованих продуктів спостерігаються цікаві цінові тенденції. Згідно з аналізом порталу "Хвиля" на основі даних "Мінфін", ціни на зелений горошок помітно знизилися. Горошок марки Novus обсягом 410 г став дешевшим на 24%, а горошок Верес 400 г подешевшав на 3,6%. З цінами на ікру кабачкову ситуація неоднозначна. Ціна на ікру обсягом 440 г знизилася на 20,6%, але ікра обсягом 460 г подорожчала на 3,7%. Найбільше зростання ціни спостерігалося у ікри Верес 500 г - на 13,7%. Ціни на сардини натуральні 230 г трохи знизилися. Вартість шпроту Аквамарин в олії 150 г залишилася незмінною. Загалом на ринку консервів простежується тенденція до зниження цін, зокрема на зелений горошок. Але у категорії кабачкової ікри спостерігається зростання вартості. Ці зміни відображають динаміку попиту та пропозиції, а також коливання у вартості сировини і виробництва.
Також у Україні відбулося підвищення цін на ковбасу, сир та вершкове масло.
Читайте також
- Втрати ворога станом на 15 травня 2025 – Генштаб ЗСУ
- Сибіга зустрівся з Рубіо та Гремом, склад делегацій від РФ та України: головне за ніч
- У Сумах оголошено день жалоби після російського удару
- У Міноборони пояснили, чи зможуть іноземці або особи без громадянства у ЗСУ отримати статус УБД
- Трамп вимагає 5% ВВП на оборону: як НАТО планує виконати цю безпрецедентну вимогу
- Росіяни намагаються встановити вогневий контроль над логістичними шляхами на Запоріжжі